Jadłospis

# # #
Jadlospis01

ALERGENY w żywności

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy ? laskowe, włoskie, nerkowce, pekan, brazylijskie, pistacjowe, macadamia, migdały, pistacja 
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

A – przyprawy

LTR RTL

Nasza szkoła bierze udział w programach Wielkopolskiego Kuratora Oświaty "Szkoła przyjazna uczniom"